Fackförbundet ST

Hejsan, vad kul att du har hittat hit till oss på Fackförbundet ST!

Fackförbundet ST är det ledande fackförbundet inom statlig sektor. Det vi huvudsakligen arbetar med är att organisera tjänstemän som är anställda inom statlig verksamhet. Fackförbundet ST:s idé är att alla på arbetsplatsen ska vara välkomna, oberoende av utbildning och befattning. Denna organisationsmodell gör att vi har ett stort antal medlemmar, vi är det absolut största fackförbundet inom statlig sektor med ungefär 95000 medlemmar.

För jurister så finns det många möjliga karriärvägar i statlig sektor. De flesta statliga myndigheter och verk är i behov av anställda med juridisk kompetens. Ungefär 50 procent av nyexaminerade jurister börjar även sitt yrkesliv inom staten genom notarietjänstgöring. För er som är intresserade av att jobba som åklagare så är åklagarmyndigheten även den en statlig myndighet. Eftersom en juristexamen är ett sådant kompetensbevis så kan jurister även jobba inom staten med arbete som inte direkt är kopplat till juridik, exempelvis som handläggare vid en myndighet.

Är du en juriststudent som är intresserad av att arbete i statlig sektor så tycker vi att Fackförbundet ST är det självklara valet. Eftersom vi endast organiserar anställda inom staten så är vi experter på just detta område, därför kan vi ge dig som student råd och stöd för att hitta ditt drömjobb i statlig sektor.

Många tänker att facket endast är till för de som redan jobbar, men Fackförbundet ST har också ett superbra studentmedlemskap. Medlemskapet är HELT GRATIS under hela studietiden. Med medlemskapet får du tillgång till en massa förmåner, till exempel CV-granskning och karriärvägledning. Dessutom finns en väldigt prisvärd och bra hemförsäkring för dig som har nytt boende och kanske inte ordnat detta ännu. Som om inte detta vore nog får den som blir medlem under mässan idag också en matcheck värd 100 kronor. Erbjudandet gäller bara idag och du kan läsa om alla våra studentförmåner samt bli medlem här: st.org/student

Vi har också ett quiz för er som har blivit medlemmar där man har en chans att vinna flera matcheckar till ett värde av 400 kr. Quizet kan göras på via denna länk.

Hör gärna av er med frågor till: stockholmstudent@st.org

Eller ring till ST Direkt: 0771-555 444