Foyen Advokatfirma

Foyen Advokatfirma är en av Sveriges största affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterade juridik. Vår nisch finns inom fastighet och bygg, energi och miljöteknik, gruvor och skogsnäring, offentlig sektor och infrastruktur. Grundpelarna för vår verksamhet är branschfokus, affärsförståelse samt en absolut spetskompetens inom relevanta rättsområden för våra branscher.

För studenter

Uppsatspraktik

Foyen erbjuder dig som är i slutet av dina studier en tioveckors uppsatspraktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Under praktiken kommer du bland annat vara ett stöd i rättsutredningar och processer samt ha kontakt med olika domstolar och myndigheter. Vi erbjuder naturligtvis också handledning i ditt uppsatsarbete. Uppsatsstipendium

Om du har skrivit en uppsats på 30 högskolepoäng inom något av rättsområdena offentlig upphandling, entreprenad- eller miljörätt, så uppmanar vi dig starkt att söka något av våra stipendier på 15 000 kr. Vi kommer ihåg hur pass välkomna ett extra tillskott är i en ansträngd studentekonomi. Stipendiet delar vi ut årligen och sista ansökningsdag är den 20 juni varje år.

Vi söker

Vi söker jordnära, engagerade och talangfulla jurister med gott omdöme och god språkkänsla. Vi tror också att du har en förmåga att arbeta i högt tempo när så krävs och vill ha roligt på jobbet. Det är en fördel om du har ett genuint intresse för mänskliga relationer då en stor del av yrket och rollen som ombud handlar om att möta människor i dess olika yrkesroller såsom kollegor, klienter, motparter och domstolar.

Vi erbjuder

Möjligheterna för karriärsutveckling hos oss är stora då vi har ledande specialister inom våra rättsområden. I ett tidigt skede får du som biträdande jurist ha klientkontakt och möjlighet att specialisera dig på ett område där du utvecklas i konsultrollen som jurist.

Tävling

Under juristdagen har vi en tävling där du går in i direkt meddelande på @foyenadvokatfirma instagram och skriver ert bästa spartips. Alla deltagare får goodiebags och vinnaren med det bästa spartipset och kommer vinna ett presentkort på 1000 kr på ICA.

Intresserad av Foyen?

Läs mer på foyen.se under Karriär/Student. Du kan även kontakta vår HR-generalist Matilda Grillhammar: matilda.grillhammar@foyen.se, 0737-19 51 45.

Följ gärna oss på Instagram och Linkedin där ni får en större inblick hur vi jobbar.