Gernandt & Danielsson

Välkommen till en stor byrå i mindre format

På Gernandt & Danielsson får du den stora byråns alla fördelar. Redan som studentmedarbetare får du arbeta med stora och komplexa ärenden, i nära samarbete med några av Sveriges högst ansedda affärsjurister. Samtidigt är byrån inte större än att alla känner alla.

Det finns många anledningar till varför vi trivs på G&D. Tillsammans har vi enats om att vår unika företagskultur vilar på tre pelare; vi strävar efter perfektion, vi investerar i dig och vi gör det tillsammans.

Vi strävar efter perfektion

Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige. För att överträffa våra klienters höga förväntningar måste vi leverera juridisk rådgivning på toppnivå. Det är på den grunden vi har byggt vårt goda rykte, som kontinuerligt bekräftas i oberoende nationella och internationella rankningar. Tillsammans är vi stolta över att ha ett klientfokus som karaktäriseras av högsta kvalitet, lojalitet och tillgänglighet.

Vi investerar i dig

Våra medarbetare är byråns mest värdefulla tillgång och kärnan i vårt erbjudande är vår förstklassiga professionella utbildning. Anledningen är enkel; vi vill att du ska utvecklas maximalt som affärsjurist. Du får från första dagen arbeta med stora, komplexa och internationella ärenden tillsammans med några av Sveriges högst rankade affärsjurister. Eftersom våra projektteam är små och sammansvetsade kommer du arbeta nära Partners och andra erfarna jurister direkt. Vi uppmuntrar dessutom alla unga jurister att arbeta med flera verksamhetsområden parallellt, inte bara ett. Vi tror att det ger dig den bästa möjliga starten på din karriär. Din professionella utveckling kommer att belönas med mycket konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

”Vi investerar i din professionella utveckling”

Vi gör det tillsammans

Varje medarbetare är avgörande för att vi ska kunna nå vår vision. Hos Gernandt & Danielsson får du ta del av en arbetsmiljö som kännetecknas av sin starka laganda och inkluderande kultur. Hos oss finns det plats att stå ut som individ och bygga personliga relationer med varje enskild medarbetare. Genom att medvetet växa organiskt och framförallt rekrytera jurister direkt från universiteten har vi lyckats behålla och förstärka vår unika företagskultur. Upptäck fördelarna med att jobba på en stor byrå i ett litet format. Läs mer om oss och dina möjligheter på karriar.gda.se. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta vår Talent Development Counsel, Johanna Lindholm, på johanna.lindholm@gda.se.

Arbetsmöjligheter

G&D Insight: Associate for a Day: Om du har läst minst tre terminer till vårterminen kan du bli en av 20 studenter som den 16 februari får en exklusiv inblick i den oförutsebara vardagen som Associate på affärsjuridisk byrå. [Sök här].

Research Trainee: Bli en av 10 studenter som en dag i veckan arbetar med juridiskt kvalificerade uppgifter vid sidan av studierna. Du har möjlighet att söka när du har läst minst 4 terminer. Rekrytering sker löpande. [Sök här].

Summer Trainee: Delta i det dagliga arbetet på byrån i sex veckor under sommaren. Varje sommar anställer vi 10-15 studenter. Sista ansökningsdag är den 10 januari.

Support Trainee: Bli en av de studenter som kallas in för extraarbete i vår supportorganisation. Du behöver ha läst minst två terminer för att söka. Rekrytering sker löpande. [Sök här].

Thesis Trainee: Kombinera ditt examensarbete med praktiktjänstgöring. Rekrytering sker löpande. [Sök här].

G&D Thesis Scholarship: Ett stipendium på 40 000 kronor som varje termin delas ut till en juriststudent vid Stockholms universitet. Ansök om vårens stipendium senast den 13 december.

G&D Mentorship Program: I vårt mentorskapsprogram matchas du under en termin ihop med en av våra jurister och får en unik plattform för nätverkande, utbyte av erfarenheter och diskussion kring framtida karriärvägar. Ansök om plats i vårens program senast den 17 januari.