Lindahl

Lindahl är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i sex av Sveriges största städer. Vårt mål är att utveckla människor – både klienter och egna talanger – för framgångsrika affärer. Vi välkomnar den tekniska utvecklingen och vår rådgivning ska alltid vara rak och tydlig, med fokus på affärsnyttan – ett arbetssätt vi kallar för ”no nonsense”. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom bland annat immaterialrätt, Life Science, teknologi, media, telekom och process. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, aktiemarknad, företagsöverlåtelser samt fastigheter.

Framtidssäkra din karriär

Tidig klientkontakt och ett nära samarbete mellan delägare och biträdande jurist innebär att våra nyanställda snabbt coachas in i hetluften, redan från dag ett. Som jurist på Lindahl kommer du att lämna råd i ett flertal av de mest intressanta affärerna i Sverige, ofta med internationell anknytning. Du kommer att jobba med innovativa kunskapsföretag – klienter som ofta ligger i framkant inom sina respektive områden och kräver detsamma av sina rådgivare. Du kommer kort och gott få möjlighet att göra skillnad från start.

Vi vill ständigt komma i kontakt med drivna och engagerade studenter som vill börja sin karriär hos oss. Våra kontor erbjuder flera möjligheter att redan under studietiden få en inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå i form av olika typer av extrajobb. Vi anordnar även föreläsningar, casekvällar och mingelevenemang med jämna mellanrum. Varje höst arrangerar vi dessutom Sveriges största casetävling i affärsjuridik – Business Law Challenge.

Att arbeta eller göra praktik på Lindahl under studietiden är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med affärsjuridik och testa på byrålivet innan du är klar och ska välja karriärväg. Här kan du se vad som erbjuds på de olika kontoren. Hör gärna av dig till oss för att få mer information om vilka möjligheter som finns på just det kontor du är intresserad av.

STOCKHOLM: Sommarnotarietjänst

GÖTEBORG: Sommarnotarietjänst, Uppsatspraktik, Studentpool

MALMÖ: Sommarnotarietjänst, Uppsatspraktik, Traineetjänst, Studentpool

UPPSALA: Uppsatspraktik, Traineetjänst, Studentpool

ÖREBRO: Sommarnotarietjänst, Uppsatspraktik

HELSINGBORG: Sommarnotarietjänst, Uppsatspraktik

Kontaktuppgifter och mer information finns att hitta på lindahl.se/karriar

Business Law Challenge

Juristprogrammet kan lära dig mycket, men den skicklige affärsjuristen behöver många fler färdigheter. För affärsjuristen är affären lika viktig som juridiken och mycket handlar om riskvärdering, affärsjuridisk analys, praktiskt avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar. Business Law Challenge är en unik möjlighet att ta del av denna sorts utmaningar som du dagligen stöter på som affärsjurist och kanske kan detta bli starten på din karriär! Läs mer och registrera dig på businesslawchallenge.se