Linklaters

Linklaters Banner

Tjänster att söka hos Linklaters

Kort om oss

På Linklaters är vi våra klienters tillförlitliga och innovativa rådgivare. Våra styrkor är samarbete över olika juridiska arbetsområden i hela världen. Vi är en innovativ byrå som alltid är villiga att lära oss mer och dela med oss av kunskap. Bli en del av oss och upptäck en karriär inom affärsjuridik där möjligheterna att utvecklas tillsammans är oändliga!

”Den utbildning och utveckling du får hos oss på Linklaters är enastående. Den förbereder dig för att bli en sann internationell affärsjurist, redo att hjälpa våra klienter i alla världens främsta affärs- och finanscentra.” - Fredrik Lindqvist, Managing Partner, Stockholm

Vill du vara en del av the Magic Circle?

Vårt erbjudande

Du kommer att få arbeta med några av världens största företag i deras mest komplexa transaktioner. Tillsammans med härliga kollegor, både i Stockholm och på Linklaters övriga kontor i världen, kommer du få ta del av vårt gedigna utbildningspaket och få tillgång till ett stort nätverk samt lära dig av ledande experter inom alla juridiska områden. Du kommer även att:

  • rotera i tre olika arbetsgrupper under ditt första år
  • coachas och vägledas av erfarna mentorer
  • få en unik inblick i olika rättsområden
  • få ta del av vårt globala och anpassade utbildningsprogram som sträcker sig över hela din karriär
  • få möjlighet att göra secondments, på andra Linklaters kontor eller hos klienter

Vem är du?

Vi söker dig som tagit din juristexamen eller fullgjort din tingsnotarietjänst vid preliminärt startdatum 1 februari 2021. Du har höga akademiska kvalifikationer och goda kunskaper i svenska och engelska. Du ska även vara noggrann, strukturerad, ambitiös och en bra kollega.

Bli en del av vårt team

Vi rekryterar löpande och vill träffa dig så snart som möjligt – så vänta inte med din ansökan! Ansök genom att maila oss på stockholmrecruitment@linklaters.com Bifoga CV, personligt brev, gymnasiebetyg, betyg från din juridiska utbildning samt övriga betyg/intyg som du vill inkludera i din ansökan. Märk ansökan ”Junior Associate februari 2021”. Om du har några frågor gällande tjänsten eller vill veta mer om oss är du välkommen att kontakta oss i HR-teamet, Eleonore och Annika, via mailadressen ovan. Vi ser fram emot din ansökan!

Länk till annonsen: här

Bli vår Summer Associate 2021!

Vad erbjuder vi?

Under sommaren 2021 har du som läser juristprogrammet, från T5 och uppåt, möjligheten att arbeta som Summer Associate hos oss på Linklaters! Arbetet sker under 8 veckor på vårt Stockholmskontor där du får en mycket god inblick i livet och kulturen på en global affärsjuridisk byrå. Du tilldelas även en handledare som introducerar och stöttar dig i arbetet och hjälper dig att utvecklas under perioden.

Under din tid hos oss får du arbeta sida vid sida med kompetenta och erfarna biträdande jurister inom våra olika affärsjuridiska arbetsgrupper – Banking & Finance, M&A Corporate, M&A Real Estate, Tax och Dispute Resolution.

Linklaters är den enda ledande globala advokatbyrån med närvaro i Norden och som sommarnotarie hos oss får du möjlighet att arbeta i en internationell och spännande arbetsmiljö tillsammans med kunniga, engagerade och härliga kollegor. Varje år får tre av våra Summer Associates även besöka vårt huvudkontor i London under två veckor.

Vem är du?

Vi söker dig som till sommaren 2021 har genomfört minst termin fem på juristprogrammet, du ska ha goda akademiska meriter, initiativförmåga, vara nyfiken samt besitta ett inre driv. Vi ser även att du har en vilja att såväl lära dig av andra som att dela med dig av din egen kunskap och dina erfarenheter. Det är vidare meriterande om du tidigare har gjort praktik eller arbetat på någon affärsjuridisk advokatbyrå, har studerat eller arbetat utomlands alternativt har planer på att göra det så småningom. Vi tror även att du har ett genuint intresse för näringslivsfrågor och affärer samt tycker om att arbeta individuellt såväl som i team.

Bli en del av vårt team

Ansök genom att maila din ansökan till oss på Stockholmrecruitment@linklaters.com. Bifoga CV, personligt brev, gymnasiebetyg, betyg från din juridiska utbildning samt övriga betyg/intyg som du vill inkludera i din ansökan. Märk ansökan ”Summer Associate 2021”.

Sista ansökningsdag är den 20 december. Vi rekryterar dock löpande och vill träffa dig så snart som möjligt – så vänta inte med din ansökan! Om du har några frågor gällande tjänsten eller vill veta mer om oss är du välkommen att kontakta oss i HR-teamet, Eleonore och Annika, via mailadressen ovan. Vi ser fram emot din ansökan!

Länk till annonsen:

Uppsatspraktik med inblick i affärsjuridik

Är det dags att börja skriva din uppsats?

Vi erbjuder under vår- och höstterminen praktikplatser till engagerade och nyfikna juriststudenter i våra arbetsgrupper; M&A Corporate, M&A Real Estate, Bank & Finans, Dispute Resolution och Skatt. Ta chansen att söka en praktikplats på vårt kontor i Stockholm och få en inblick i hur det är att arbeta på en internationell affärsjuridisk byrå.

Din tid hos oss

Praktikperioden på ca 2–10 veckor formas individuellt för att passa dig och kan antingen göras i samband med uppsatsskrivning alternativt inom ramen för en fördjupningskurs. Under din praktikperiod blir du en del av arbetsgruppen och den dagliga verksamheten. Det är en fantastisk möjlighet att få testa på hur det är att praktiskt arbeta med affärsjuridik och klienter samt möjliggör en vidareutveckling av dina juridiska kunskaper. Du får en handledare som vägleder och stöttar dig under din praktik och som hjälper dig att utvecklas. Det är även en möjlighet för dig att ta ställning till om Linklaters är en framtida arbetsgivare för dig.

Bli en del av vårt team

Vi rekryterar löpande så ansök direkt genom att maila ditt CV, personligt brev, studieintyg samt andra betyg/intyg som du vill inkludera till stockholmrecruitment@linklaters.com Märk din ansökan med ”Uppsatspraktik”. För frågor om praktikplats är du välkommen att kontakta Eleonore Häger, HR Manager via eleonore.hager@linklaters.com eller 08-665 66 07. Varmt välkommen med din ansökan!

Länk till annonsen: här

Tävla med Linklaters!

Nu har du och din kompis chans att vinna en CV-granskning på Linklaters kontor! Utöver ett vässat CV och värdefulla karriärtips bjuder vi er på rundtur på kontoret och lunch i vår bistro tillsammans med någon av våra seniora jurister. Då får ni chans att ställa alla frågor ni har om hur det är att jobba på en internationell affärsjuridisk byrå.

Så här är du med och tävlar:

  • Svara på frågan nedan genom att kommentera ditt svar i tävlingsinlägget på Linklaters Instagram. Kom ihåg att tagga din kompis från juristprogrammet som du vill ha med dig på CV-granskningen!
  • Följ Linklaters Instagramkonto @LinklatersSweden

Hur många kontor och i hur många länder har Linklaters kontor världen över?

Villkor: Tävlingen pågår under Juristdagarna, mässdagen den 15 oktober. Ni båda behöver läsa juristprogrammet på Stockholms universitet. Linklaters kontaktar vinnarna över Instagram.

Stort lycka till!

Linklaters - Tävling