Roschier

Roschier är en av Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Vi kombinerar erfarenhet med entreprenörskap och bland våra klienter hittar du många av Nordens mest framgångsrika företag. Vi som arbetar på Roschier är nyfikna, engagerade och målmedvetna och tillsammans bidrar vi till våra klienters utveckling och framgång. Förutom möjligheten att lära sig advokatyrket från några av de bästa juristerna på marknaden erbjuder Roschier ett omfattande utbildningsprogram, Roschier University. För att stödja den personliga och professionella utvecklingen hos våra medarbetare blir alla tilldelade en mentor och en tutor när man startar hos oss. Mentors roll är att hjälpa dig sätta kortsiktiga och långsiktiga mål och agera stöd för att uppnå dessa medan tutorn mer fungerar som ett bollplank. Vår målsättning är att erbjuda en inkluderande och inspirerande arbetsplats där du får en bra start på ditt yrkesliv och en möjlighet att växa och utvecklas professionellt. Om du har några frågor är du varmt välkommen att maila Clara Olsson, clara.olsson@roschier.com.

“Det roligaste med att arbeta som Office Support Trainee är att man får en bra inblick i hur det är att arbeta på en affärsjuridisk byrå. Sen jag började arbeta på Roschier har min studiemotivation ökat – nu ser jag vad jag kan arbeta med när jag är färdig jurist.” - Alva Larssson, Office Support Trainee hos Roschier

Våra erbjudande till dig som student

Office Support

I början av din utbildning finns möjligheten till en första kontakt med oss och den affärsjuridiska världen genom rollen som Office Support. Där stöttar du våra medarbetare genom olika uppgifter: administration, konferens, reception, kopiering, förberedelser inför möten etc. Inga juridiska kunskaper behövs. Du kan söka till tjänsten från termin ett.

Research Trainee

Som Research Trainee stärker du dina juridiska kunskaper genom att bistå våra jurister och team med enklare juridiska uppgifter. Du har kontakt med olika myndigheter, får arbeta i Roschiers bibliotek och hjälper även juristerna med översättningsarbete. Våra Research Trainees läser på termin fem eller senare.

Summer Trainee

Varje sommar under sex veckor får våra Summer Trainees aktivt delta i det dagliga arbetet i någon av våra olika verksamhetsgrupper. Exempel på arbetsuppgifter är översättningar av juridiska texter och förberedelser av diverse juridiska dokument. För att arbeta som Summer Trainee behöver du ha avslutat termin sex.