Setterwalls

Setterwalls - Banner

Setterwalls – Where good isn’t enough

Setterwalls är en av Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyråer och vår historia går tillbaka till 1878. Vi är väldigt stolta över de avtryck som Setterwallare har gjort genom åren. Och fortsätter att göra. Setterwalls har idag ett mycket gott renommé i branschen. Vi är topprankade av institut som Chambers and Partners och Legal 500. Vi har även ett gott anseende bland juriststudenter där vi är topplacerade i val av arbetsplats. Detta gör att vi kan rekrytera de bästa talangerna och stärka våra förutsättningar inför framtiden.

En karriär på Setterwalls

Att arbeta på Setterwalls erbjuder dig mer än bara ett jobb. Det är ett stort steg för dig i din karriär där du erbjuds en unik plattform av utvecklingsmöjligheter. Du kommer att ställas inför spännande utmaningar som ställer stora krav på dig. Det kan verka lite skrämmande, men vi kommer att ge dig rätt verktyg för att du ska nå så långt du vill.

Hos oss ges du stort ansvar men du får också stöd från några av Sveriges absolut bästa jurister. Genom din anställning på Setterwalls kommer du att utvecklas till en framstående jurist och förhoppningsvis kommer du också att ha väldigt roligt på vägen!

Juriststudent och intresserad av affärsjuridik?

Studerar du juridik och är nyfiken på hur det är att arbeta på en affärsjuridisk advokatbyrå? Vi erbjuder dig som juriststudent jobbmöjligheter under hela studietiden. Hos oss kan du bland annat arbeta i vår reception, studentpool och som kvällsassistent. Vi erbjuder även möjlighet till sommarnotariat och uppsatspraktik.

”Jag valde att bli delägare på Setterwalls då det finns bra kompetens och positiv framåtanda på byrån. Detta i kombination med en uttalad målsättning att arbeta mot hållbar balans mellan arbetsliv och fritid. Det blir allt viktigare för att kunna rekrytera och behålla bra medarbetare framöver”.

Arbetsmöjligheter

Vi är alltid intresserade av ambitiösa juriststudenter som vill bli en del av byrån och få en värdefull inblick i vår affärsjuridiska verksamhet. Hos oss får du alltid en handledare och en fadder som ger dig en yrkesmässig introduktion och vägleder dig i det löpande arbetet.

Kvällsreceptionist:

Till dig som befinner dig i början av juristprogrammet erbjuder vi en meriterande och lärorik inblick i arbetet på en affärsjuridisk byrå, under 1-2 kvällar i veckan i vår reception.

Kvällsassistent:

Till dig på T3 eller senare ger vi en möjlighet att jobba ca 2 eftermiddagar/kvällar i veckan för att stötta våra jurister och assistenter i olika ärenden.

Studentpool:

När du befinner dig på T5 eller senare erbjuder vi dig arbete med juridiska uppgifter kopplade till våra klientärenden. Du jobbar nära verksamheten tillsammans med erfarna jurister, en till två dag i veckan under ett helt år.

Sommarnotarie:

Under 6 veckor på sommaren får du som går T6/T7/T8 arbeta med juridiska uppgifter i aktuella ärenden och har en tät kontakt med andra sommarnotariekollegor och erfarna jurister.

Uppsatspraktik:

Närmar du dig slutet på juristprogrammet? En uppsatspraktik hos oss ger dig god inblick i vår juridiska verksamhet och möjlighet att delta i olika projekt. Vi hjälper dig gärna med förslag på intressanta och aktuella uppsatsämnen.

Biträdande jurist:

Som biträdande jurist på Setterwalls arbetar du med kvalificerade och intressanta ärenden tillsammans med mycket kompetenta och drivna kollegor. Beroende på vilket rättsområde som du kommer att jobba inom kan ärendenas karaktär se olika ut, men gemensamt i alla uppdrag är vårt inkluderande arbetssätt som ger dig tidig kontakt med stora och spännande klienter och möjligheter till eget ansvar från början. Det är bara du som sätter gränserna för hur långt du kan nå hos oss.

Talangprogram:

Setterwalls Talangprogram är ett program för dig som har ett särskilt intresse av affärsjuridisk verksamhet och det dagliga byrålivet. Genom Setterwalls Talangprogram får du en unik möjlighet att redan under studietiden bygga ett nätverk av framstående affärsjurister. Du som blir uttagen till Setterwalls Talangprogram blir tilldelad en mentor och blir även inbjuden till ett antal träffar, föreläsningar och aktiviteter.

Tävling

Följ Setterwalls på Instagram @setterwallskarriar. Gilla inlägget ”Juristdagarna Tävling” samt tagga två juristvänner i kommentarsfältet under bilden.

Vinnarna får en ekologisk matkasse full med trevliga matvaror!

Lär känna oss

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Setterwalls, följ oss på Instagram @setterwallskarriar eller besök vår hemsida setterwalls.se/karriar

Önskar du komma i kontakt med oss på Setterwalls? Hör gärna av dig till Felicia Fischerström på HR, felicia.fischerstrom@setterwalls.se.

Välkommen till Setterwalls!